čtvrtek 7. března 2013

Mazání na pusu :))

Vzhledem k tomu, že končí zima a začíná jaro, tak používání balzámů se nemění. Je jedno, jestli je zima nebo nezima, mazat je třeba. Rozhodla jsem se udělat takovou menší recenzi balzámů na rty, které používám. 



Jako první se zmíním o balzámech tzv. "nanes to prstem". Většina lidí není příznivcem těchto "prstových" balzámů, mě osobně nevadí. Když cestuju, tak k nim mám malý štěteček na rty z Avonu, ale převážnou dobu svojí existence se nacházejí na mém nočním stolku.
Chtěla jsem se zmínit o těchto třech balzámech: Figs and Rouge, Balea Young - Lovely Raspberry a Luscious peaches z HM.



Luscious Peaches by HM

První, co Vás na něm praští do nosu je jeho vůně, krásně voní po broskvích. Měli tam ještě jeden - vanilkovej, ale tenhle mi byl vůní příjemnější. Teď ale od vůně k důležitějším věcem. Musím říct, že když jsem do něj večer před spaním šáhla prstem, nevěděla jsem, jestli jsem si nespletla balzám s nějakým lepidlem. Na omak je poměrně něpříjemný a takový lepkavý. Svojí lepkavost si nechá i pro Vaše rty. Z toho důvodu ho moc nepoužívám, konzistence mi nevyhovuje. O hydrataci rtů se tady taky nedá mluvit. Pokud budete chtít někomu zavřit "hubu", tak doporučuju tenhle balzám, protože dle mého není konzistence lepidla pouze na omak, ale i na rtech. :)

Hodnocení: nedoporučuju, jediné + je vůně a balení

Balea Young - Lovelly raspberry

To je takový balzám ne/balzám. Rozhodně Vám nepomůže při rýmě. Na to je malej kouzelník. Ale mě vyhovuje místo lesku na rty. Když si třeba nanesu rtěnku a chci jí dodat lesk, tak si tam dát trochu tohodle balzámu a narozdíl od klasickejch lesků nemá tu schopnost, že v kombinaci rtěnka - lesk, oslní všechny procházející kolem, protože to působí přirozeně. Sám o sobě dodá rtům jemný nádech růžovosti, ale když říkám jemný, tak jemný. Není to na žádné velké balzámování, ale v kombinaci s tou rtěnkou a večer před spaním si myslím, že naprosto vystačí. Vůně by měla být malinová. Sem tam něco malinového cítím, ale chemická vůně se zde nezapře. :)

Hodnocení: ano, ale ne na pořádnou hydrataci





Figs and Rouge

Tento bazám z této "svaté" trojice je dle mého nejlepší. Během rýmového období obstál na 1. Jsou v něm malé částečky čehosi nenamletého, ale mě to osobně nevadí, naopak si myslím, že vynahradí i práci peelingu na rty. Hydratuje obstojně, alespoň mě se to tak jeví. Zatím jsem ho neviděla k sehnání v nějakém kamenném obchodě. Já jsem ho měla v jedné z krabiček krásy, tedy ještě tehdy, kdy jsem si je kupovala. Díky bohu na mě vyšel ten s vůní třešní a vanilky, ale ty tam necejtim, rozhodně lepší než pepermint. :) Možná, kdyby byl k dostání v kamenném obchodě, tak po něm opět šáhnu, ale dávat peníze za poštovné a ještě okolo 130 Kč za balzám mi přijde přehnaný, takže se poté vrátim k mím oblíbeným zázračným kelímkům od Oriflamu. :)

Hodnocení: ano

Už se dostáváme k tyčinkovým balzámům, které jsou na 100 % aplikování snadnější. Oba tyto balzámy hodím "na jednu hromadu", protože se mi zdají stejné, až na vůni.

Balea Young - Fruity kiss, Cherry Dream

Hydratece těchto balzámu mi přijde v pořádku, není to žádný zázrak, ale svojí práci udělají. Já jsem zatím nepotkala naprosto zázračný balzám, takže pokud ho chcete potkat, tak stačí koupit normální vazelínu. :) Vůně obou balzámu se mi zamlouvá, i když někdo o nich mluví jako o chemických, mě to nepřijde nebo mi to u nich nevadí. Fruitty kiss voní po mandarinkách a musím se přiznat, že tato vůně je mi sympatičtější než vůně Cherry dream, ta je na mě až moc sladká. Balzámi lehce zabarvují rty, přestože se mi to zpočátku nezdálo. A co mě nenapadne, tak jsem si, rovno ten červený, samozřejmě, začala v v období "rýmičky" mazat okolo nosu. Pak jsem se jednoho krásného ranního dne v autobuse podívala do zrcadla a musím uznat, že bych mohla konkurovat jakémukoli klaunovi. Ach jo, ta moje slepota.

Hodnocení: ano