středa 19. září 2012

Recenze kosmetiky Essence

Ahoj, dneska přicházím ještě s jedním článkem, který se bude týkat kosmetiky Essence. Všichni již tuto kosmetiku známe a názory na ní jsou také všechno-různé. :) Stejně tak to mám já, některé produkty z jejich řady se mi líbí, obzvláště za tu cenu a do jiných bych nejradši kopla...

Báze pod oční stíny I love stage 


Nevím, jak tento výrobek mohla firma Essence nazvat bází pod oční stíny, s tou to rozhodně nemá nic společného. Stíny po ní rozhodně déle nevydrží a začínají se slévat do linek, tak jsem od ní hodně rychle upustila. Myslela jsem, že bych ji využila jako korektor, ale ani to nefunguje, za chvíli po ní není ani stopa, takže ani na ten korektor se to nedá využít. Po dnešní recenzi jsem ji rovnou vyhodila do koše. Naprosto ji nemůžu doporučit. Když ji srovnám s bází pod oční stíny, kterou jsem měla od Manhattanu, tak tato od Essence je děs a hrůza a stejný názor bych na ni měla asi i v případě, že bych jinou bázi předtím neznala. Jediné plus je, že se dobře roztírá, ale to je vám k ničemu, když neplní svůj účel. Také bych řekla, že "bledulky" s ní nebudou moc spokojené ani odstínem, přijde mi docela tmavý. Já jsem místo toho začala používat normální podkladovou bázi pod makeup od Oriflame, je to 100x lepší než tohle. Ale pak si asi udělám svou vlastní podkladovou bázi (stačí na to jenom korektor, makeup a tužší krém, tak uvidíme, jestli to alespoň trošku bude fungovat). :))

Cena: 69 Kč/ 4 ml, neporučuji


Oční stíny v barvách Happy hour, Shrimp me up, Blockbuster


vlevo - blockbuster (22), vpravo - shrimp me up (55), nahoře - happy hour (30)


Happy hour (30)
Nejvíce z nich se mi líbí barva s názvem. Happy hour (30). Je to taková petrolejová krásná barva. Tyto stíny mají mettallic effect a vypadají opravdu hezky. Zklamáním je, že když si je nanesete na ruku, tak jakoby ztrácejí barvu, lépe řečeno svoji sytost. S podkladovou bází je to o něco lepší, ale čekala bych od nich lepší pigmentaci, v tomhle mě zklamaly, ale není to o tom, že by nebyly k použití, jenom ta pigmentace je  trochu menší, takže se musí nanést větší vrstva, ale pak to zase strašně práší po obličeji. Výdrž stínů není ani moc ani málo, 8 hodin přežijí, ale pak už jsou nějaké vybledlé. Do rýh na očním víčku se mi stíny neslévají. Až na to první překvapení s tou malou pigmentací se mi moc líbí.


Shrimp me up (55)
Další zajímavou barvou jsou stíny s názvem Shrimp me up (55). Tyto stíny nejsou s metalickým, ale naopak se shimmer efektem a opravdu moc hezky září. Také mě napoprvé zaujala barva a i pigmentace je o poznání lepší než u stíní Happy hour, nevím proč, ale je to tak - pozor, ale s bází. Pokud pod ně nepoužijete bázi, tak je ta pigmentace naopak horší, což je divné, ale je to tak. :) Výdrž se mi zdá ztotožnitelná se stíny výše. Mají barvu jako "shrimp" neboli krevetky :)) S pokladovou bází mají opravdu hezkou barvičku.

Poslední stíny, které z této běžné "edice" mám jsou stíny Blockbuster (22). Tyto stíny jsou matné, což jsem dlouho hledala. Ještě tak před rokem u nás byly většinou k dostání super blýskavé stíny. Já si na každodenní líčení do školy nejraději maluji jenom linku. Ale ono víčko vypadá o poznání lépe, když se neleskne. Ještě mám poslední zbytek stínů z Oriflamu, kde byl obyčejný tělový matný stín, který mi vyhovoval a když začal docházet, tak jsem si často víčko jenom přepudrovala pudrem, takže z tohoto odstínu jsem nadšená. Krytí je takové střední. Neočekávám od něj supr krytí, ale spíše sjednocení a zmatnění víčka, což bych řekla, že ano.

Blockbuster (22)
Jestli nehledáte stíny, které vám vydrží 24 hodin, tak si je pořiďte, jestli jste náročnější, pak vám je nedoporučuji. Jak říkám, myslím si, že ta výdrž je cca 8 hod. ( to jsou ještě v dobrém stavu). Výhodou je, že  je mnoho barevných možností, ze kterých si můžete vybírat a hlavně si vždycky vyzkoušejte tester. Já jsem vzala stíny Happy hour a Shrimp me up bez vyzkoušení testeru, prostě jsem byla hotová z barvy, ale troufám si říct, že kdybych si na ruku mázla Happy hour, tak by mě hned zarazila špatná pigmentace. Takže zkoušet, zkoušet, zkoušet. :)) Ale za tu cenu se mi stíny moc líbí, ale příště si vyzkouším vzorek a rozmyslím si, jestli si je kvůli pigmentaci koupit, protože proč zbytečně utrácet peníze za něco, co nám nevyhovuje, i přesto, že to stojí pár korun. 

Cena: 39/ks; 2,5 g; nemohu ani doporučit ani nedoporučit, je to kus od kusu :)



Pigmentové stíny 

Vzhledem k tomu, že každý nedočkavě čekal na tuto novou kolekci od Essence, tak jsem se rozhodla, že si jedny pořídím. Kvalita mě docela zaujala, kupodivu na mě drží jako přibité, ale než je tam natluču.... Což o to, samotné nanášení jde dobře, ale blejskáte se všude, celej obličej. A i přesto, že se znažim jak blázen, to prostě nejde a nejde, na štětci nechtěj moc držet. Ale s jejich výdrží přes den mám lepší zkušenost než s těmi klasickými (viz. výše). Já jsem si pořídila odstín Pure love (15), popravdě řečeno jsem nejdříve nevěděla, co je to za odstín. Vždycky mě v obchodě matou ty světla, při denním světle každá barva vypadá úplně jinak. Já mám pocit, že to je taková slabě růžová barva smíchaná s hnědou a ta hnědá tam převažuje, růžovej to má možná tak akorát nádech. :) Barva se mi na oku moc líbí. Ale mají i svoje negativa - strašně mě štve, že se z toho sypou ty stíny jak o život. Na fotce můžete vidět, jak to vypadá, když jsem je jedno překlopila, aby jich trochu vypadlo do víčka a byla z toho hotová katastrofa, kdybyste to viděli, ach jo.... Já pod ně tu jejich bázi od Essence, která je k tomu určená nepoužívám a nepoužívám k nanášení ani ten aplikátor, používám normální štětec na stíny. :))


Cena: 59 Kč/ 1.8 g, doporučuji


Balzám na rty Kiss care Love (03 fruitylicious)


Tak tahle koupě byl naprostý krok vedle. Docela hezky mi voněl, nepopírám, že voněl takovým tím chemickým ovocem, ale voněl mi. Ale na rtech, to je děs a hrůza... Když si ho nanesu na rty, tak vůbec nemám pocit hydratace rtů, připadá mi, jako kdybych měla na rtech vrstvu něčeho, co se snad v životě nevstřebá, fakt hrozný. A jak byly ty horka, tak se samozřejmě jako každý jiný balzám nebo i rtěnka trochu roztečou, ale tohle bylo něco. Nějak mi to nedošlo, tak jsem ho normálně vyndala a mázla na rty a v tu chvíli mi na puse zůstal pořádnej kus toho balzámu. Jenže jak toho bylo hodně, tak jsem to pořádně nemohla ani sundat, bylo to, jako nějaká ropná skvrna, který se nemůžete zbavit. Takže tohle prostě nemůžu doporučit. Dle mého je na balzám až moc třpytivý a na rtech vypadá při nanesení docela divně.




To je pro dnešek asi vše :)

úterý 18. září 2012

Balea Grapefruitový tělový krém

Ahoj, dnes bych se s Váma chtěla podělit o zkušenosti s tělovým krémem od Balei. Balea je levnou značkou z drogerie DM, což je každému známo, ale přece jenom uvádím. :) První, co mě na tomto krému zaujalo, je samozřejmě vůně, ale to já mám u každého kosmetického výrobku. Bohužel mnohdy takto naletím zbytečně jenom kvůli vůni a konečný výrobek je k ničemu. S Baleou to mám jinak, ty jejich tělové krémy mi vyhovují, ale najdou se i produkty, které jsou k ničemu. Balení by vás mohlo zmást, protože v takovýchto baleních často Balea prodává tělové máslo, tady se však jedná o krém. Vůně krému je nechemická a krém se dobře vstřebává do pokožky. :) Roztírá se moc pěkně, ale vůně jako taková na těle nevydrží moc dlouho. Krém je určení pro normální pokožku, takže jestli  někdo má opravdu suchou kůži, tak nevím, nevím, takovej zázrak na supr suchou kůži to teda nebude. :) Ale mě to na každodenní používání vyhovuje. Obsahuje panthenol a grapefruitový extrakt, ale i kokosový olej, ten ale rozhodně neucítíte, je to opravdu pronikavá grapefruitová vůně. Co mi trošku vadí, je to, že když ho používáte déle, tak když otevřete krém, tak na víčku jsou vidět kapky vody, která se z krému pravděpodobně odpařuje. Výhodou, ale pro někoho i nevýhodou, je velké balení (500 ml). Mě zatím neomrzelo, ale čekám na tu chvíli, kdy to přijde. Protože když mám nějaký výrobek dlouho, začne mě nudit a čekám na tu chvíli, kdy už ho konečně vypatlám a můžu si pořídit další. :) Já už mam spadeno na tělové máslo od Doliva s vůní granátového jablka, poslední rok na kosmetických výrobcích z granátového jablka ujíždím, ale ono jich není až zas tak moc. Nedávno jsem doplejtvala odličovací mléko a  tonikum z granátového jablka od Bione Cosmetics, která by měla být přírodní. Ale ještě mi doma zbyl balzám na ruce a krém na obličej, tak na to přichystám také recenzi. :))





Cena: 59 Kč/ 500 ml, doporučuji

pondělí 17. září 2012

Recenze čistící peeling Neutrogena, Lipored od Ryoru a Balea péče a maska

Ahoj, jsem tu s první recenzí 3 výroků, které jsem již zkoušela. :)





Prvním výrobkem je Visibly Clear od Neutrogeny, s tím jsem naprosto spokojená. Je to čistící pleťový peeling, který můžete používat každý den, ale přece jenom pro suchou pokožku bych to každý den nedoporučovala, přestože jsou tam opravdu malé částečky peelingu. Já sama mám smíšenou až mastnější pleť a tento produkt mi vyhovuje. Dlouhou dobu jsem používala čistící gel od Vichy z řady Normaderm a také dlouhou dobu mi vyhovoval. Když ale skončila má slavná pubertální doba, tak mi začal tento čistící gel pokožku vysušovat a dlouhou dobu jsem nepoužívala nic. Nedávno jsem ale narazila na čistící gel právě od Neutrogeny s peelingem a rozhodla jsem se, že ho vyzkouším a myslím si, že jsem neprohloupila. :) Mě vyhovuje a to na 100 %. A ještě k tomu ta vůně..... vždycky se na něj večer těším :) Voní krásně po grapefruitech, já jsem takovej šílenec na vůně kosmetických výrobků. Gelu stačí opravdu ždibeček a krásně vám vyčistí pleť, já ho používám až po celkovém odlíčení, ségra ho například používá zase k odlíčení, ale to si nedovedu já představit :) Takže tento výrobek bych vám opravdu doporučila. :) Na fotce, špatně, ale přece jenom, můžete trochu vidět konzistenci tohoto gelu. Má lehce růžovou barvu a ty částečky peelingu jsou opravdu malinké.

Tento čistící gel jsem kupovala v drogerii Rossmann v akci za 111 Kč, koukala jsem, že DMko na něj má teď také akci. V balení je ho 150 ml.

Cena: v akci v Rossmannu 111 Kč/150 ml, doporučuju


Druhým výrobkem je Lipored od firmy Ryor. Já osobně bych si ho jen tak nekoupila, ale dostala jsem ho od babičky, která si je asi před 4 měsíci koupila 2, že je bude používat a když byly v akci, tak proč ne a po měsíci jí to liporedové nadšení přešlo, tak mi jeden dala. Já ho používám cca měsíc a kus, ale žádné zlepšení nevidím nebo se mi to jenom zdá :D Má se jednat o emulzi k redukci podkožního tuku, ale jenom by mě zajímalo, jak toho tento krém chtěl dosáhnout. :) A to jsem od babči zdědila hodně takovýchto "zázračných" krémů, ona je do toho blázen a pak stejně zjistí, že to není k ničemu, protože bez cvičení nepomůže ani Lipored. Jediné co musím uznat je, že pokožka je po něm vláčná a hebká, ale to je tak asi vše, tuk dle mého neredukuje. Včera jsem se byla koukat v drogerii, kolik stojí a stál 199 Kč (tak trochu vyhozených, ale vzhledem k tomu, že jsem k němu přišla jako slepej k houslím, tak si nestěžuju). V balení je ho 200 ml, ale mizí opravdu rychle ( a to jsem ho nanášela pouze na stehna). Jestli si ho někdo chcete pořídit na redukci podkožního tuku, tak nedoporučuji, jestli chcete být hebčí za dražší peníze, pak ano. :D Ale já osobně bych si ho nepořídila, mě dobře hydratuje i tělové mléko od Balei. :) Přitom jsem s většinou kosmetiky Ryor spokojená. Ale tady kupujete zajíce v pytli, ale tomu tak většinou u těchto přípravků bývá....


Cena: běžná cena v Rossmannu 199 Kč/200 ml, nedoporučuju


Třetím a pro dnešek posledním výrobkem je Balea péče a maska, tento produkt je určen pro normální pleť. U návodu na použití je uvedeno, že je zde dvojí použítí: 1. jako intenzivní péče pleť rozzáří, 2. jako maska dodá intenzivní hydrataci. Já to používám jako klasickou masku, nechám to na obličeji 10 min a pak to umyju. Bohužel mi tento výrobek od Balei naprosto nevyhovuje, když si masku nanesu, tak mě začne pálit obličej, po chvíli to sice přejde, ale asi ani tak to není normální, protože moji kamarádku to nepálí ani při nanesení, tak nevím. Ale já už ho nepoužívám, nerada bych vypadala jako když strčim krk do včelího úlu. :) Plusem pro mě bylo, že krásně voněl, ale to je z mé strany asi tak jediné. Voněj po lesních plodech, mě to trošku připomínalo ty žvýkačky Hubba Bubba. :)
Musím říct, že jsem vyhodila cca 60 Kč za nic, ale jsem ráda, že vyhovoval alespoň kamarádce a nemusela jsem ho vyhodit, takže jako promarněné peníze to brát nemůžu. Ale zároveň nedoporučuji.

Cena: běžná cena v DM 59 Kč/50 ml, nedoporučuju

Když někdo velkou náhodou na tento blog večer narazí, tak doufám, že mu alespoň něco ty recenze dají. :)

Hezký večer K.

Spuštění blogu :))

Ahoj, chtěla bych vás přivítat na mém blogu. Je mi jasné, že internetové stránky se plní a plní a plní takovýmito podobnými blogy, ale přesto jsem se rozhodla, že si jeden takový založím jen tak pro radost. :) Přestože vím, že nejlepší je mít blog na který budu přispívat jak články, tak videi, tak jsem se rozhodla, že videa dělat nebudu, tak se na mě za to nezlobte. :) Ale abych se přiznala, tak osobně také nejradši sleduji videa, dokažu u toho sedět celé dny. :)

Ráda bych se zaměřila na kosmetiku, kterou já používám a se kterou jsem spokojená, ale zároveň se tu objeví i  kousky, které bych si znova nekoupila. Nějakou dražší kosmetiku zde bohužel nenajdete, protože za ní prostě nemohu utrácet takové peníze. Takže doufám, že se vám budou hodit i recenze s obyčejnými drogeristickými výrobky, protože ve většině případů tomu tak bude. :)

Neskutečně mě lákají ty drahé značky kosmetiky a vždycky, když se koukám na videa, tak mám chuť si hned nějakou koupit, ale pak se zase uklidním při pohledu na moje chudé studentské zásoby, ze kterých musím platit věci ohledně školy. :)

Doufám, že se Vám bude můj blog alespoň trošku líbit a rádi sem občas zavítáte.

Moc Vás zdravím a přeji hezký letně-podzimní večer

K.