pondělí 11. února 2013

Problémy zazobaný holky, Povídky o manželství a sexu - recenze

Ahoj všem, doufám, že jste se probudili do hezkého, i když mrazivého rána. Dneska bych se chtěla pozastavit nad knížkami, které jsem během minulého týdne přečetla. Současným světem hýbe trend elektronických čteček, tabletů apod. Já osobně mám nejraději knihu live. :) Přijde mi takové divné, otáčet stránky na čtečce nebo na tabletu. Nejraději ze všech mám ale knihy z antikvariátu, tam mohu strávit věčnost, ale poslední dobou jsem žádnou knihu v antikvariátu neulovila. Většinu klasiky ohledně knížek už doma mám a mám ji přečtenou ještě ze střední školy na povinnou četbu. Proto se teď zaměřuji na knihovnu, protože investice do nových knížek není zanedbatelná. A s mojí spotřebou knih by se mi to snad ani nevyplatilo. :D Sláva knihovnám :)

Během Vánoc jsem přečetla knihu Fifty shades of Grey, ale o té se dnes zmiňovat nechci. Minulý týden jsem byla v knihkupectví a zaujala mě kniha s názvem Problémy zazobaný holky, původně jsem si jí chtěla koupit, ale když jsem zjistila, že stojí okolo 260 Kč a vázání knihy bylo v tenkých deskách, tak se mi za ní tahle suma nechtěla utrácet, přestože se nejedná o nějakou horentní sumu. Proto jsem se rozhodla vyrazit do knihovny, kde jsem si jí půjčila a během toho jsem narazila i na knihu od Michala Viewegha Povídky o manželství a sexu, kterou jsem se také rozhodla půjčit, protože MV má vtipné a trefné příběhy.

Problémy zazobaný holky - Babe Walker


Zazobanou holkou je zde právě Babe Walker, která začíná vyprávět svůj příběh v období, kdy je na odvykací kúře. Není zde ani kvůli alkoholu, ani kvůli drogám, přestože jsem během čtení této knihy měla pocit, že to by jí také neuškodilo. :) Drogou je pro ni nakupování. Ne však ledajaké Prada, Gucci, YSL, Calvin Klein,.... Tahle "zazobaná holka vypráví o svých životních problémech, které mě přijdou nepochopitelné. Ale to už tak bývá, každý žijeme v jiném světě, v jiných životních podmínkách a s jinými finančními prostředky. Hrdince je 23 let, když se dostane na odvykačku a během těchto let řeší mnoho "problémů", které my, běžné smrtelnice, neřešíme nebo alespoň ne v takové míře. V 18 letech podstoupí labioplastiku, bez které nemůže žít neboť by se její svět bez ní naprosto zhroutil. Svojí matku nikdy nepoznala, proto se o ni staral otec a služebná Mabinty. Vzhledem k tomu, že otec byl uznávaný právník v LA a nejen tam, tak měl hodně peněz a své dceři mohl poskytnout vše. Její nejlepší kamarádkou je Gen, která je jí hodně podobná a jejím prvním sexuální zážitek proběhl s Romanem, který byl homosexuál. Přestože to Babe dobře věděla, tak chtěla mít vše pod kontrolou od začátku do konce, proto si svůj první sex s ním naplánovala. Její nehoráznou vášní však byla právě posedlost po drahých věcech, za které byla schopna utratit nehorázný balík. Poslední kapkou pro ni bylo utracení čtvrt milionů dolarů v obchodním domě Barneys, kde se dokonce i zhroutila. V té chvíli se rozhodla, že s tím bude něco dělat.
Musím říct, že ze začátku mě kniha moc nezaujala nebo mi spíše vadila arogantnost hlavní hrdinky, nedokázala jsem si představit, že to takto opravdu funguje. Způsob, jakým se chovala ke svému okolí je zarážející. Po nějaké chvíli jsem se však do děje dostala a přišel mi místy až úsměvný. Ono to v takové společnosti opravdu tak funguje.
Osobně znám pár lidí, které peníze změnily a povětšinou nikoli k dobrému. Časem si na peníze zvyknete a dostanete se do společnosti, ve které se takovéto problémy, jako řeší tato hlavní hrdinka, řeší. Nepřijde vám to divné, naopak normální. Je přeci normální si koupit několik kabelek od Prady nebo navrhnout skvělé kašmírové oblečky pro děti v Africe, které na to nemají peníze. :) Nebo se nejlépe živin na tekuté stravě. A právě takováto je hrdinka tohoto příběhu.

Knihu bych znova nečetla, ale občas je dobré se podívat na problémy jiných, kteří nemusejí řešit problém s penězi, ale zejména problémy se sebou samým. Tato kniha je bestsellerem Američanů, ale neřekla bych, že každá knížka, kterou vydá New York je bestsellerem nebo alespoň pro mě ne.

Kniha původně vznikla podla zápisků z Twitteru a dnes má Babe i svůj vlastní blog, koukněte se na něj TADY!

Původně autorka Lara Schoenhas napsala knihu s dalšími dvama autory, kdy založili Twitterový účet, kam tyto ukázky dávaly, poté z toho vznikla kniha. Zajímavé je i video s autorkou, koukněte něj ZDE a procvičte si angličtinu. :)

Povídky o manželství a o sexu

Tato kniha je tak nějak z jiného soudku, je zde 21 kratších povídek, které spojuje jedna postava - Oskar. Kniha začíná jeho mládím a seznámením se svojí budoucí manželkou, se kterou se nakonec rozvede. Pojednává o pomíjivosti citů a vztahů. Manželku, kterou kdysi tak miloval nyní už nemiluje, naopak k ní cítí odpor. Rozvede se s ní a ještě nějaký čas je učitelem češtiny, poté se stane spisovatelem a nemá o partnerky nouzi. Vždy potká nějakou mladou atraktivní ženu, se kterou se ihned vyspí. Okamžitě kritizuje a hodnotí její vzhled apod. Právě pomíjivost vztahů a citů, což jsem psala výše, je dle mého hlavním tématem knihy. Představte si to ráno, kdy se vzbudíte po boku své manželky, kterou jste tak milovali a po těch letech zjistíte, že má příšerně velký nos, jak jste jen s takovou obludou mohli celá ta léta žít a nevšimnout si toho?! Krize přicházejí z čista jasna nebo se ten problém vyvine postupně. Celkově Viewegovo knihy jsou prostě čtivé. Nestálost vztahů bych přisuzovala dnešní době na 100 %, proto bych řekla, že se jedná o nadčasové téma. Každý máme nějaké city, které mohou časem ochabnout nebo úplně zaniknout.

Knihu bych přečetla klidně znovu a znovu, musím říct, že ze všech knih mám nejraději takové, které jsou čtenáři nejbližší. Tím myslím, že do této situace se může dostat každý z nás v jakémkoli ročním i životním období. Ať už jsme mladí nebo staří. Svět není nikdy ani bílý ani černý, je černobílý, zároveň je však sladký a hořký atd. Život je prostě život se všemi radostmi i neradostmi a právě proto mi přijde Viewegovský styl psaní tak blízký - dokáže všechny negativa i pozitiva spojit v jedno a vzniknou "negapozitiva". Všechno bere s humorem a ironií, nad kterou se každý z nás zasměje, jen si vzpomeňte na Karla a Karla a jejich podšálky! :)

Hezký den K.


sobota 9. února 2013

Český trh kosmetiky aneb kde jsou produkty ze zahraničí - Rimmel, Maylelline

Ahoj všem, taky se tak zamýšlíte nad tím, proč na náš trh nedorazí kolekce nebo produkty, které jsou v zahraničí běžně dostupné? Jak je to možné? Vždyť to je jedna značka, tak pro naše malá zemička tyto produkty ve svých regálech buď nikdy mít nebude nebo se to sem dostane až v době, kdy už je po tom superboomu?
Asi je potřeba hodně firmy bombardovat dotazy, proč to tu není a kdy to tu bude. :) Vybrala jsem z jednotlivých oficiálních stránek pár produktů, od dostupných drogerkových značek, které mě zaujaly.

Tak co tu nemáme?


Rimmel



FIX & PERFECT PRO PRIMER

Tuhle bázi u nás v drogeriích seženete, ale nikdy jsem nepochopila, proč je tam číslo 02, tudíž jsem usuzovala, že musí existovat i číslo 01. :D Taky to tak je, na oficiálních stránkách Rimmelu jsem našla rozdíly v těchto dvou bázích.

  • Po použití této báze se má make-up lépe nanášet, bude nanesen rovnoměrněji a vydrží déle.
  • Další možností je nosit ho samostatně pro celodenně dobře vypadající plet.
  • Vyhlazuje a minimalizuje póry.
  • Pleť je po ni hladší.
  • Zmatní a eliminuje lesknutí pleti.
  • Projasní pleť.
  • Chrání pleť před vlivy prostředí.




VS


  • Vytvoří skvělý poklad pro nanesení make-upu.
  • Slouží pro delší výdrž make-upu.
  • Minimalizuje póry.
  • Zmatňuje.


Dle mého je v nich jeden jediný rozdíl a to ten, že 001 je s pigmentací v odstínu Apricot.








CLEAN FINISH MATTE FOUNDATION



  • Měl by být velice lehký a pleť nezatěžující.
  • Matující efekt by měl vydržet 12 hodin.
  • Tento make-up by měl obsahovat olej absorbující minerály, které by neměly nijak zatěžovat či ucpávat póry.
  • Je dermatologicky testovaný.
  • Hypoalergenní.
  • Bez parfemace.
  • Protizánětlivý.
  • Dostupných 8 odstínů. Barvy odstínů na oficiálních stránkách mě docela pobavily, koukněte se sami KLIKNI ZDE.



Osobně si myslím, že zrovna tenhle make-up by se nám na trhu hodil. Zejména pro lidi, kteří mají citlivou pokožku a pokud je tedy protizánětlivý a neměl by podporovat tvorbu akné, tak si myslím, že mnoho z nás by po něm v drogerce šáhlo.

CLEAN FINISH FOUNDATION



  • Eliminuje lesk pleti díky minerálním pudrům pro celodenní kontrolu.
  • Neucpává póry.
  • Měl by mít dobré krytí.
  • Vhodný pro všechny typy pleti.
  • Bez parfemace.
  • 16 odstínů, opět zvláštní barvy na jejich oficiálních stránkách KLIKNI ZDE.







Tento make-up je hodně podobný make-upu výše, akorát ten výše ve dle mého k pleti šetrnější.

LASTING FINISH SOFT COLOUR BLUSH MONO



Dále je v nabídce 5 odstínů tvářenek, které mě docela zaujaly. Měly by na pleti vydržet až 6 hodin a měly by mít dobrou pigmentaci.












Maybelline

Rtěnky Color Whisper



Na oficiálních stránkách najdete několik odstínů, které jsou v této kolekci dostupně KLIKNI ZDE.

Některé odstíny jsou podle mě hodně podobné kolekci, kterou najdeme u nás v drogeriích a to konkrétně Vivids. Já mam z normální kolekce od Maybelline rtěnku Coral a zdá se mi podobná jedné rtěnce právě z kolekce Vivid. Ale tyhle mají zrovna opravdu krásné barvy, takové jarní a ještě k tomu krásný obal, tak snad k nám alespoň pár kousků dorazí.


Baby lips


Asi nikdo z nás neví o co se jedná, nebo ne? Klasické a milionkrát diskutované baby lips. Přepravit k nám do republiky 6 odstínů balzámů na rty to je boj, obzvláště pro takového kosmetického giganta jako je firma Maybelline.

Dream bouncy blush
Také u nás není na trhu dostupná, já jsem měla tu možnost vyzkoušet jí od kamarádky, která si jí objednávala přes ebay, ale popravdě musím říct, že mě až tak nenadchla. Nebo to asi bylo spíš tím, že nejsem zvyklá na "hýbavé" tvářenky, takleta je pěnová, ale jak je to vypoulený, tak je to divný. :D Ale odstín, co měla mi přišel super, ale myslím, že to je opravdu jenom a jenom o zvyku.

Eye color tattoo metal




Musím říct, že mě osobně se líbí taková ta jakoby růžová, spíš vínová, krémová nebo bílá a ta modrá, to je barva, ach. Tak jsem zvědavá, kdy se jich tady taky dočkáme, jestli vůbec. Popravdě řečeno, já z jejich předchůdců mám pouze jeden odstín a to ten tmavší hnědý (On and on broze), jiný mě nezaujal, ale na internetu jsem viděla ještě tak dva, které by se mi líbily, ale u nás nejsou.

Poslední dva obrázky jsou z této adresy ZDE!

Tak to byl takový malý přehled toho, co jinde je a u nás není. Jak je to možné, to nevím.

Hezký víkend K.

pátek 8. února 2013

Birkin kabelka ala Hermés

Hermés neHermés

Ahoj všem, už delší dobu jsem sháněla kabelku tohoto typu. Původně jsem si ji chtěla objednat přes internet, ale na mé váhání zapůsobila zejména cena, která byla 799 Kč. Ještě že jsem se tak dlouho rozhodovala, až jsem na ni narazila u "Číňanů" za 319 Kč, tak jsem si to ještě nechala den projít hlavou, jak moc ji potřebuju... Nakonec jsem zjistila, že ji potřebuju, ostatně jako vždycky. :) Plusem byla cena, ale i to, že nemusím platit další poštovné za kabelku. Stejné vyrábí LS Fashion, akorát za vyšší cenu.

Tyhle kabelky jsou inspirovány Hermésem, akorát cenové rozpětí je hodně velké. 


Tak si ani neumíte představit, jakou z ní mám radost. :)) Stejné mají na e-shopu www.ladylove.cz v sekci LS Fashion. 






Někdy je lepší si počkat a já jsem ráda,  že se mi to čekání alespoň někdy vyplatí. Vítej doma, můj milý přírůstku. :)

K.

Není kadeřnice jako kadeřnice...

Vlasy, vlasy, vlasy



Ahoj, dneska jsem byla u kadeřnice, zase po dlouhé době. Nerada tam chodím, mám pocit, že jim řeknete jenom konečky a pak odcházíte bez půlky vlasů. Ale dneska jsem narazila na opravdu super kadeřnici, kterou mi doporučovali známí už dlouho, ale já ne a ne se odhodlat. Nakonec jsem to riskla a risk je zisk nebo ztráta. V tomto případě obojí. Ztratila jsem zase pár vlasů a peněz, ale výsledek mě mile překvapil a cena nebyla nijak závratná (320 Kč).


Většinou jsem chodila ke kadeřnicím, kde jsem dala 250 Kč, ale hlavu mi spláchly nejlevnějším šamponem z drogerky a ostříhaly to tak nějak, aby se neřeklo a mezi tím ještě pokecaly s kolegyní, nakonec jsem povětšinou vycházela s jednou polovinou vlasů kratších než byla ta druhá. :D A jediná kadeřnice, která za to stála a měla kvalitní produkty mi odešla na mateřskou, tak se nedalo nic dělat. Právě tyhle zkušenosti mě "donutily" nechodit ke kadeřnici. :)

A jak už jsem říkala, dneska to bylo milé překvapení, nejenže paní poradila s účesem, který jsem chtěla a navrhla, co by bylo pro můj typ vlasů lepší, tak mi poradila i co užívat.  Vzhledem k tomu, že prý mam vlasy dobré, jenom posledních pár cm je narušených, tak mi doporučila kúru na konečky vlasů. Prý to mám pravděpodobně z žehličky, což je pravda, já si žehlím pouze a jenom konečky vlasů. Pak mi doporučila používat termo-balzám, aby se vlasy horkem neničily (ale ten už jsem používala i předtím).  A samozřejmě olejíček na konečky vlasů, který vlasy neuchrání před třepení, ale dodává jim živiny. Olejíčky už nějakou dobu používám, chvíli jsem používala ty od Chi, ale vůbec mi nevoní a kupodivu mi příde, že po nich mam vlasy mastný a mastný a mastný. A aby toho nebylo málo, tak jsem dostala ještě balení v Senzaboxu (myslím), ale ten druhý olejíček od Schwarzkopu mi vyhovoval (BC oir miracle).
Ale na doporučení jsem si nakonec dneska koupila od L'oréalu Pari Elseve Hedvábný olej a ještě byl v akci v Rossmannu, tak mě nestál 200 Kč, ale okolo 140 Kč. A vlasovou kúru od Syosu Oleo intense thermo care pro-cellium keratin, také v akci za 90 Kč.

Uvídíme, jak si tyhle zázraky povedou v kombinaci s mými vlasy, určitě pak dám vědět :)
první vlevo: CHI, druhý: Schwarzkopf proffesional BC oif miracle, třetí: L'oréál Paris Elseve Hedvábný olej, čtvrtý: Syoss proffesional performace Oleo intense thermo care

Šampony na barvené vlasy? Jo nebo ne?
Jinak jsem se ptala, zda je něco na šampónech pro barvené vlasy, jestli opravdu udržují barvu. Prý je to velice individuální, stejně tak jako barva. Záleží na struktuře vlasů, prý není špatná a dobrá barva, ale záleží na vlasech, co vyžadují a co jim vyhovuje, takže asi jako všechno kosmetické. A k těm šamponům na barvené vlasy - na blond barvu prý skoro nefungujou, nejlépe udržují naopak hnědé tmavší barvy a na červenou, zelenou či modrou Vám prý nepomůže nic, jejich pigmentace je prý špatná sama o sobě a šampon jim rozhodně nepomůže.

Jak co nanášet a jaký šampon??
Olejíček nebo kúru prý mam nanášet pouze na kořínky vlasů, jinak by je zatížil a byly by bez života a nebyly by nadýchané. Co se týče šamponu, tak já je neustále střídám, teď mam nějaký z Avonu, jindy od Balea, jindy on L´oréalu apod. Nijak si na to nepotrpím a prý dle paní kadeřnice to ani řešit nemusím, vzhledem ke svým vlasům. Šampon mi doporučila pro normální vlasy, nemam si prý kupovat ani pro suché a ni pro mastné. Mnoho lidí si prý často kupuje pro suché vlasy, protože si myslí, že jim to dodá živiny apod. Prý to není pravda, naopak vám to vlasy zatíží a a stane se vám to samé jako při špatném nanesení olejíčku nebo kúry.

Tak jsem ráda, že jsem zas po dlouhé době našla nějakou kadeřnici, která mi vyhovuje a hlavně dokáže poradit.

Hezký večer K.

čtvrtek 7. února 2013

Čistící pleťové tonikum Ryor

Ahoj, dneska jsem tu s recenzí výrobku od Ryoru

Ryor pleťová čistící voda

Čistící pleťové tonikum od Ryoru, bohužel už nevím, kolik stálo, ale neustále ho mají zlevněné v Rossmannu (ale myslím okolo 89 Kč). :) Protože mám smíšenou pleť, tak jsem se rozhodla, že si koupím právě toto tonikum, které je pro smíšenou a mastnou pleť. S tonikem jsem spokojená, jediné, co mi opravdu vadí je to, že když ho nanesete na vatový tamponek, tak je z něj nehorázně cítit alkohol. Takže v době prohibice, která tu nějakou chvíli vládla by nebyl problém si dát panáka tohoto tonika a jste na svým. :D Ne, dělam si srandu. Je mi jasné, že když je to pro smíšenou a mastnou pleť, tak tam většinou trocha toho alkoholu bývá, ale tady to je fakt síla. Takže to bych hodnotila jako takové mínus tohoto výrobku, ale zase jak pro koho. Já jsem měla období, kdy jsem prostě z kosmetických výrobků nemohla cítit alkohol, normálně se mi zvedal žaludek. Teď tak přemýšlím, jestli to nebyla nějaká dlouhodobější kocovina. :) Jinak pleť vysuší, takže je třeba se hned namazat krémem, přestože mám smíšenou pleť, tak i já se po použití tohoto tonika cítím jak ve svěrací kazajce, dokud se nenamažu krémem. :) Teď jsem koukala, že v Rossmannu ho neustále mají, jenom trochu pozměnili balení, takže jestli někdo potřebujete opravdu odmastit a nevadí vám zápach alkoholu, tak hurá do koupě. :)

Přeju Vám hezký zimní den K.